Ung og uden job

Den økonomiske krise i Europa har gjort mange europæere arbejdsløse. Det har særlig ramt de europæiske unge, hvoraf mange på trods af flotte eksamenspapirer ikke kan finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Knap 22 procent af EU´s unge står uden job. Mens EU forsøger at gøre noget ved problemet, bliver løsningen for nogen unge at tage til udlandet for at få job.

ungdomsledighed

Generationen de kaldte fortabt

TABT UNGDOM De er veluddannede, opflaskede med studierejser, udsyn og selvtillid. De unge europæere. Men så kom den økonomiske krise og efterlod dem forslåede og uden arbejde. 

Læs mere

arbejdsløse unge i europa

Unge europæeres kamp mod arbejdsløshed

JOBSTAFET Mød Jihène Dhib, der kæmper for at finde et journalistjob i Paris, men på grund af manglende erhvervserfaring nu forsøger at gå andre veje. Mød også en række andre unge europæere, der kæmper mod arbejdsløshed.

 

Læs mere

guide find job i udlandet

Sådan finder du job i udlandet

JOBSØGNING At tage job i udlandet er en unik mulighed, hvis det er svært at få et job i Danmark, eller hvis man gerne vil opleve en ny kultur, mens man tjener penge. Petrine Hahn, karriererådgiver i Magistrenes a-kasse, giver her gode råd til jobsøgning i udlandet. 

Læs mere

Debatspørgsmål/arbejdsopgaver

Diskuter om der er en særlig risiko ved, at det netop er de unge, der er arbejdsløse - er det mere risikabelt for et land, end hvis det primært var den ældre del af befolkningen? 
Undersøg hvor i EU ungdomsledigheden er værst og hvor den er lavest. I finder en oversigt over ungdomsledigheden fordelt på lande her.
Diskuter, hvilke konsekvenser ungdomsledigheden kan have på lang sigt i de lande, hvor den er størst.