Ung i Europa

11,5 procent af EU´s borgere er unge mellem 15 og 24 år. Nogle har adgang til gratis uddannelse og SU, mens andre er afhængige af penge fra deres forældre. Der er mange forskelle, men måske er der også en fælles europæisk identitet. Her kan du møde unge fra forskellige dele af EU - nogen er rejst ud og har mærket forskelle og ligheder med andre europæere.

Europaskole

Barn af det europæiske projekt

I EUROPASKOLE "Englænderne havde noget med, at man skulle hamre en øl ned i bordet, så skummet brusede, franskmændene havde en drukleg ledsaget af en fransk sang. Det var sådan nogle små ting, hvor vi var forskellige, men vi var mest af alt ens. Vi var jo alle børn af det europæiske projekt," fortæller danske Krestian Nielsen om sin skolegang i Bruxelles og Luxembourg, hvor han gik på en af EU's Europaskoler.

Læs mere

unge europæere

Facts om europæere

EURO FACTS Vidste du, at europæiske mænd i gennemsnit er 27 år før de flytter hjemmefra? Og at danske unge er dem, der flytter allertidligst hjemmefra? Og at kvinderne er hurtigere end mændene?

Læs mere

Erasmus

Fra Odense til Portsmouth Business College

ERASMUS Bjarke Christensen på 24 år er en af de mange danskere, der hvert år tager til udlandet for at studere med økonomisk støtte fra EU’s uddannelsesprogram ERASMUS. I 2013 drog han afsted til den sydengelske by Portmouth for at studere international business og marketing på Portmouth Business College. 

Læs mere

Danes don´t bite

19-årig letter: De første ti dage i Danmark sov jeg i bilen

FRA ØST TIL VEST For fire år siden flyttede lettiske Gints Gailis til Danmark. De ti første dage sov han alene i en bil på en p-plads. Siden er det gået stærkt fremad og i dag studerer han og har startet projektet Danes don´t bite, der skal gøre det nemmere for udlændinge at møde danskere.

Læs mere

Hvad synes andre europæere om danskere?

Hvad synes andre europæere om danskere?

SÅDAN ER DANSKERE Danskere er høflige, men svære at komme ind på livet af. De er sindsygt gode til engelsk, men bange for at tale det. Og så tror de, at de ikke er særlig traditionsbundne, men følger en masse traditioner til punkt og prikke. Det mener en række udenlandske unge bosat i København.  

Læs mere

Mød fire unge europæere

Mød fire unge europæere

EUROPÆERE Det lykkeligste øjeblik i 25årige bulgarske Boryanas liv var, da hun kom ind på medicinstudiet. Hendes forældre betaler hendes regninger, mens hun læser. For 23årige rumænske Mihai var det lykkeligste øjeblik, da han fik job på fabrikken, hvor han arbejder. Han forsørger sig selv og om fem år håber han at være gift.

Læs mere

Frivilligt arbejde i Europa

Frivilligt arbejde med støtte fra EU

FRIVILLIG Christine Dahm vidste ikke, hvad hun skulle lave, da hun som 19-årig blev student. Men hun havde ikke lyst til bare at få et arbejde i kvickly. Med økonomisk støtte fra Europæisk Voluntørtjeneste tog hun i stedet til Tyskland som frivillig for en ungdomsorganisation. 

Læs mere

Debatspørgsmål/arbejdsopgaver

Diskuter hvor meget I oplever at have til fælles med andre europæere, og om I føler jer europæiske. I kan gå på jagt efter data om europæiske unge i EU´s statistikbank Eurostat her eller finde facts her.

Diskuter hvad man kan få ud af at møde andre kulturer.