Dit EU
Mange danskere ved for lidt om EU og kun lidt over halvdelen gad at stemme, da vi skulle vælge, hvilke 13 danskere, der skal repræsentere os i Europaparlamentet. Måske skyldes det, at de danske medier ikke er gode nok til at formidle, hvad der sker i EU. For faktisk påvirker EU vores liv hver dag. Her kan du blandt andet møde tre danskere, der er med til at præge udviklingen via deres arbejde i Europa-parlamentet.
EU er dig og mig
DIG I EU Det er ikke ualmindeligt at høre folk tale om, at noget er besluttet "nede i EU”, - næsten som om EU er noget helt uden for Danmark og os selv. Men faktisk er vi jo allesammen en del af EU. Som danskere er vi repræsenteret af de 13 danske politikere, vi selv stemte ind i EU-parlamentet i maj sidste år.
Læs mere
Mangelfuld mediedækning svækker EU
MEDIEDÆKNING Kun 56 procent, altså lidt over halvdelen af de stemmeberettigede danskere, stemte til EU-parlamentsvalget sidste år. Der er således langt færre danskere, der stemmer til EU-valg end til folketingsvalg. En af årsagerne kan være en mangelfuld mediedækning af, hvad EU arbejder med, mener forsker.
Læs mere
EU er med dig fra morgen til aften
INDFLYDELSE Lige fra tandpastaen til skolebussen har EU haft en finger med i spillet. Derfor er det vigtigt at interessere sig for, hvad der foregår i EU, mener parlamentariker Christel Schaldemose. Men også fordi EU i bund og grund er et fredsprojekt.
Læs mere
Seks skarpe til Bendtsen og Auken
FOLKEVALGTE Hvad har sidst gjort EU-parlamentarikerne Bendt Bendtsen og Margrethe Auken edderspændt rasende? Hvad er det bedste og værste ved deres job? Og hvad håber de særligt at få igennem i deres tid i parlamentet?
Læs mere
Sådan påvirker EU din hverdag
DIN HVERDAG EU påvirker din hverdag. Fx har EU gjort det billigere at ringe fra et land til et andet, så du ikke skal være bange for at blive flået, når du ringer hjem fra ferien. Og EU arbejder på at beskytte dine persondata, fx ved at kræve, at hjemmesider oplyser om cookies.
Læs mere
Debatspørgsmål/arbejdsopgaver
Vælg en af de danske parlamentarikere og undersøg, hvad han/hun har af mærkesager (dvs. særligt arbejder for), og hvad han/hun beskæftiger sig med netop nu. Tag stilling til, hvad du/I synes om netop de mærkesager.
Tip: Du kan finde info på deres hjemmeside, facebookside og deres twitter-konto, hvis de har sådan en.